top of page

ma 13 jun

|

Sint-Niklaas

knuffelavond

Aanraken en aangeraakt worden in verbinding met toestemming. Aanwezig zijn met en voor elkaar.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
knuffelavond
knuffelavond

Tijd en locatie

13 jun 2022, 20:00

Sint-Niklaas, Vrasenestraat 109, 9100 Sint-Niklaas, België

Over het evenement

KNUFFELAVOND Aanraken en aangeraakt worden, zo broodnodig in deze maatschappij en zo een gemis bij zoveel mensen. We leven in een maatschappij waar we naast elkaar zijn gaan leven in plaats van met elkaar en dat veroorzaakt diepe eenzaamheid en stress, ziekte waar het niet nodig is.

Liefdevol en respectvol aangeraakt worden is voor de meesten fijn en het is tevens ook gezond. Volgens wetenschappelijke onderzoeken zijn aanrakingen een goed medicijn tegen fysieke en geestelijke klachten en geven je een goed gevoel. Het vermindert stress en het vergroot je vermogen om te leren. Het heeft geen enkele negatieve bijwerking.

Tijdens het knuffelen, komt oxytocine vrij, hoe vaker we knuffelen, hoe krachtiger de effecten en hoe langer de effecten aanhouden. Door het liefdevol aanraken, geven de zenuwuiteinden van je huid een signaal naar je hersenen om oxytocine te produceren en dit komt dan in je bloed terecht. Hierdoor gaat je bloeddruk dalen, de hartslag verlagen en vermindert het stresshormoon in je lichaam.

Zonder warm lichamelijk contact, verliezen we het contact met onszelf en onze eigenwaarde en dreigen we koud en kil te worden. Knuffels en aanrakingen zijn dus broodnodig in deze maatschappij.

Op deze knuffelavond maken we via verschillende oefeningen contact met elkaar, steeds binnen je eigen grenzen. Je kan aanraken en je laten aanraken. Niets hoeft, jij bepaalt wat wel en wat niet voor je kan.

De avond begint om 20u met een aantal afspraken. Kom op tijd, de poort gaat stipt om 20u dicht. Draag losse gemakkelijke kledij waarin je je comfortabel voelt. Zorg voor je eigen hygiëne aangezien we in contact gaan met elkaar, dit uit respect voor jezelf en de ander.

Heb je nog vragen, aarzel niet om ze te stellen. Jouw gevoel van veiligheid is belangrijk voor me.

Deel dit evenement

bottom of page