top of page

zo 30 apr

|

Sint-Niklaas

Workshop "Starten met aanraken"

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop "Starten met aanraken"
Workshop "Starten met aanraken"

Tijd en locatie

30 apr 2023, 14:00 – 17:00

Sint-Niklaas, Vrasenestraat 109, 9100 Sint-Niklaas, België

Over het evenement

Eerste workshop van vzw Aanraken, in samenwerking met Bron van Vreugde.

Liefdevol aanraken is voor een mens levensnoodzakelijk en toch is het niet voor iedereen evident om die aanraking aan te gaan. In deze workshop ga je met kleine oefeningen in verbinding met je medemens. We doen dit op een manier waarin iedereen zich veilig kan voelen. Daarom is het belangrijk dat de grenzen van ieder individu gerespecteerd worden door wederzijdse afstemming. Dit vraagt een leren aanvoelen van je eigen noden en behoeften en hierin vaardigheden oefenen en ontwikkelen om dit wederzijds op een volwassen manier te kunnen communiceren. Van daaruit kan het contact met de ander zich veilig ontvouwen. Als je erg onzeker bent, is het prima wanneer je liever nog geen aanraking wilt toelaten of bijvoorbeeld enkel handen wil aanraken.

*** Praktisch 14:00 Toekomen en kennismaking 14:30 Start workshop (deuren sluiten) 17:00 Einde workshop, napraten

Locatie: Bron van Vreugde Vrasenestraat 109, Nieuwkerken-Waas, Belgium

https://www.facebook.com/bronvanvreugde

Maximum 24 deelnemers, Bijdrage: normale bijdrage: €20, sociale bijdrage €10 (beperkt aantal) Ticket: https://hipsy.nl/shop/11334-workshop-start-met-aanraken of op deze website

*** Over de begeleider: Ann Marie Christine De Bruycker

Mijn naam is Ann (Ann Marie Christine), ik heb reeds een lange weg afgelegd, een weg waarin het niet makkelijk was om mezelf graag te zien en te aanvaarden. Een weg waarop aanraking gelijk stond met “wat wil je van me”, met pijn, met afkeer. Met het verstrijken van de tijd en met veel zelfliefde leerde ik grenzen stellen, leerde ik liefdevol aanraken en ontdekte ik de vreugde van liefdevol aangeraakt worden. Vanuit mijn eigen weg en ervaring, wil ik mensen begeleiden op hun pad terug naar veilig liefdevol contact en dit alles in een veilige omgeving. Veiligheid, grenzen en respect zijn heel belangrijk voor me.

*** Wat mag je verwachten?

Onderstaande elementen geven je een idee van wat je kan verwachten in een workshop “Start met Aanraken”. De trainer zal de oefeningen steeds aanpassen aan de context en de deelnemers.

- Landen bij jezelf – via ademhaling en visualisatie wordt je je bewust van je eigen lichaam, jouw gevoelens en je eigen schoonheid. - Jezelf aanraken – hoe is het om je eigen handen op een liefdevolle manier aan te raken? - Bewegen of dansen door de ruimte – je gaat de ruimte verkennen, de andere deelnemets ontmoeten en landen in je lichaam. - Oogcontact – ontmoet andere ogen, zie de schoonheid van de andere persoon of voel hoe het is om echt gezien te worden - Handconversatie – laat de aandacht naar je handen gaan en via beweging ga je in dialoog met die andere handen (geïnspireerd door Alexandra Jancquet, zie handconversaties). - Een vinger aanraken – het is verbazend hoeveel gevoel je kan leggen in de aanraking en dialoog met één vinger, met ogen open of gesloten. - Rug aan rug zitten en elkaars rug voelen. - De Cirkel van Overeenkomst – daarbij ga je in afstemming afwisselend aanraking geven en ontvangen.

Bij elke oefening kan je invoelen of en hoe je deze wil mee doen. Als je je bijvoorbeeld erg beschermend voelt en niet al te zeker bent, zou het prima zijn om tijdens de hele workshop niemand aan te raken of alleen een hand.

Tickets

 • Standaard ticket

  € 20,50
  Verkoop geëindigd op
 • Sociaal ticket

  voor wie het financieel wat moeilijk heeft

  € 10,50
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page